Der kan være mange grunde til, at man havner i en ulykke. Det kan ske i forbindelse med ens arbejde, det kan ske i trafikken, eller det kan ske i hjemmet. De værste ved at være i en ulykke er nok, at det kommer fuldstændig bag på en. Man befinder sig pludselig i en situation, man slet ikke havde forudset. Og det kan være rigtig svært og ganske uoverskueligt. Så hvad gør man, når man har været ude for en ulykke? En rigtig god idé er at tage kontakt til en professionel rådgiver, så snart man har mulighed for det. Man kan enten gøre dette selv eller bede om tjenesten fra nogen, man stoler på, hvis skaden efter ulykken er for alvorlig til, at man selv kan overskue at stå for det. I mange tilfælde vil der nemlig være mulighed for at kræve erstatning, og da er det vigtigt hurtigt at finde ud af, hvad det præcis er, man har krav på som følge af en bestemt form for ulykke.
Hvad har du krav på?
Hvad man præcis har krav på efter at have været ude for en ulykke afhænger af flere forskellige ting. Det er f.eks. ting som, hvor alvorligt man er kommet til skade som følge af ulykken, der spiller ind. Et andet element, man tager højde for, når der er sket en ulykke, er, hvor ulykken har fundet sted og hvordan. Som almindelig borger kan det være svært at få overblik over, hvad man har krav på, når man har været ude for en ulykke. Derfor kan man med fordel tage kontakt til en professionel rådgiver, der kan give en den information, man har brug for. En sådan erstatningsekspert kan bl.a. hjælpe dig med at få overblik de forskellige erstatningsposter, som du har krav på, hvis din sag er omfattet af den såkaldte Erstatningsansvarsloven. Dette indebærer bl.a. behandlingsudgifter, tabt arbejdsfortjeneste og forsøgertabserstatning. Erstatningsposterne betegner også skadens alvorlighedsgrad, f.eks. om der er tale om svie eller mere alvorlig smerte, eller om der ligefrem vil forekomme varige mén som følge af ulykken. Når man skal danne sig et samlet overblik over, hvad man har krav på, skal man lave et regnestykke, der indeholder forskellige dele. Det skal regnes ud, hvad man kan få erstatning på i forbindelse med elementer før ulykken, som f.eks. løn inkl pension og tillæg mm., efter ulykken, som sygedagpenge, og så selvfølgelig den samlede tabte arbejdsfortjeneste i den periode, hvor man kommer sig over ulykken.
Find ud af mere med hjælp fra internettet
Det kan være svært selv at regne ud, hvad man egentlig har krav på, når man har været ude for en ulykke. Derfor kan man med fordel tage kontakt til en professionel rådgiver, der er ekspert i alt om erstatning. Dette kan snildt gøres over nettet, hvor man også nemt og hurtigt kan finde rigeligt med information om, hvad man skal gøre, når man er kommet til skade som følge af en ulykke.
Skriv et svar